9,5
744 beoordelingen

Toyota

Verkoopvoorwaarden

Alle consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM en kosten rijklaar maken, recyclingbijdrage en leges. Op basis van de door de overheid bepaalde belastingmaatregelen heeft een personenwagen een korting of een toeslag op de BPM. Op de prijslijst is dit reeds verrekend.

Het BPM bedrag wordt wettelijk bepaald op het moment van aanvraag van het kenteken deel 1A en is gebaseerd op de op dat moment geldende netto catalogusprijzen en emissiecijfers. Het BPM bedrag op de prijslijst is gebaseerd op de situatie behorende bij de datum van de prijslijst en geldt uitsluitend als richtlijn. Hieraan kunnen derhalve geen rechten ontleend worden.

Alle genoemde prijzen bij personenwagens zijn inclusief 3 jaar fabrieksgarantie (max. 100.000 km), 5 jaar fabrieksgarantie op het Toyota Hybrid Synergy Drive® systeem incl. de hybride batterij (max. 100.000 km) van een Hybrid, 12 jaar volledige carrosserie-garantie, 3 jaar lakgarantie en Toyota Pechhulp (de 24-uurs mobiliteitsgarantie van Toyota in binnen- en buitenland) tot de eerstvolgende onderhoudsbeurt volgens fabrieksvoorschrift. (tijd en / of kilometers).

Alle genoemde prijzen bij bedrijfswagens zijn inclusief 3 jaar fabrieksgarantie (max. 100.000 km, in het eerste jaar en voor lakgarantie geldt géén kilometerbeperking) en 6 jaar volledige carrosserie-garantie (op laadbak 3 jaar carrosseriegarantie en 1 jaar lakgarantie).

Kosten rijklaar maken

Kosten rijklaar maken hebben betrekking op transportkosten, in- en uitwendig reinigen, nulbeurt, kentekenplaten en handling- en administratiekosten. Deze kosten zijn reeds verwerkt in de consumentenadviesprijs.

Recyclingbijdrage

Sinds 1 januari 1995 wordt een verwijderingsbijdrage, die wettelijk verplicht is op grond van de Wet Milieubeheer, in rekening gebracht.  De verwijderingsbijdrage komt ten gunste van Auto Recycling Nederland B.V., een initiatief van de autobranche (RAI, BOVAG, FOCWA, STIBA en SVN). Auto Recycling Nederland B.V. heeft zich ten doel gesteld auto’s aan het einde van de levensduur in te zamelen en op milieuvriendelijke wijze te demonteren voor hergebruik van het materiaal.

De wettelijke verplichting van de verwijderingsbijdrage financiert het project en bepaalt in belangrijke mate het succes ten bate van een schoner milieu. De verwijderingsbijdrage heet vanaf 1 januari 2013 recyclingbijdrage. Deze kosten zijn reeds verwerkt in de consumentenadviesprijs.

Leges- en registratiekosten

Sinds 1 januari 1998 worden van overheidswege leges- en registratiekosten kentekenbewijs en afdracht tenaamstelling in rekening gebracht. Deze kosten zijn reeds verwerkt in de consumentenadviesprijs.