9,5
744 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Micro-pallet-hero-3.jpg

Pakketbezorger van de toekomst

Micro Palette maakt binnensteden schoner, leefbaarder en veiliger

We bestellen steeds meer online. Vooral kleding, maaltijden, de boodschappen en cadeaus zoals boeken. Supergemakkelijk. Maar de bestelbusjes, scooters en auto’s die alles bezorgen, rijden nog vaak op fossiele brandstoffen zoals diesel. Ai, niet best. Want hier lijdt de luchtkwaliteit onder. Bij Toyota hebben we hier iets op bedacht, de Micro Palette. Een elektrisch wagentje dat pakketjes bezorgt en bovendien vriendelijker is dan menig menselijke bezorger.
Pakketbezorger van de toekomst

Een rechthoekig frame op zes wieltjes. Meer is het eigenlijk niet. Maar schijn bedriegt. De Micro Palette is zoveel meer. Het wagentje is de pakketbezorger van de toekomst. 100% elektrisch, dus schoon. En volledig autonoom. Waar je ook in de stad woont, de Micro Palette weet je te vinden. Hij is zo klein dat hij met gemak door de nauwste steegjes rolt. Zonder dat hij je hierbij in de weg loopt. Op de stoep parkeren – en dus in de weg, zoals een bestelbusje regelmatig doet –, hoeft niet.

Toyota-Micro-pallet-555-pakketbezorger.jpg
Stuk leefbaarder

De Micro Palette moet drukke binnensteden een stuk leefbaarder maken. Nu struikel je bijkans over de bestelbussen. Of je trommelt van ongeduld met je vingers op het stuurwiel van je auto omdat je voor de zoveelste keer achter een dubbel geparkeerde bestelbus staat te wachten. De Micro Palette zwenkt echter op het trottoir vrolijk tussen alle voetgangers door en begroet je vriendelijk. Hij kan de lift nemen en schuwt ook de roltrap niet. Zolang jij je pakket maar krijgt. Is het een groot pakket? Dan schiet een tweede Micro Palette te hulp.

Toyota-Micro-pallet-1140-leefbaar.jpg
Toyota-Micro-pallet-555-efficient.jpg
Heel efficiënt

De Micro Palette is bedoeld voor korte afstanden. ‘Last mile delivery’ heet dat. Het laatste stukje van de route dat een pakketje aflegt op weg naar jou. Hoe de Micro Palette bij dat laatste stukje komt? Met de grotere e-Palette. Die verzamelt aan het begin van de dag meerdere Micro Palette’s die vervolgens in de stad losgelaten worden. De e-Palette blijft geduldig aan de rand van de stad wachten totdat zijn kleine broertjes hun werk gedaan hebben. Heel efficiënt!

Meer serieus werk

De Micro Palette kan ook meer serieus werk aan. Het wagentje is bijvoorbeeld uit te rusten als AED, Automatische Externe Defibrillator. Op die manier hoef je niet op zoek naar de dichtstbijzijnde AED als je ziet dat iemand een hartstilstand krijgt, maar komt-ie naar jou toe. Elke seconde telt immers. De Micro Palette is vooralsnog toekomstmuziek. Toch reed het wagentje rond op de Tokyo Motor Show 2019. Hier bracht de Micro Palette water rond voor bezoekers. Dat deed hij uiteraard met een glimlach.

Meer over 'Mobility for all' Inschrijven Toyota nieuwsbrief